Amenajarea interioară a locuinței este un prilej de a-ți pune la treabă imaginația pentru ca rezultatul final să fie unul extraordinar. Până la urmă important este să creezi un spațiu pe măsura personalității tale, un loc în care să  simți că te reprezintă și care îți imprimă o stare de relaxare continuă. În acest proces al amenajării interioare a casei sau apartamentului, un loc foarte important îl deține alegerea ușilor de interior .

De ce? Pentru că e inutil să decorezi restul casei și apoi să scoți ușile vechi și să le schimbi cu altele noi sau  să te apuci să cauți ușile potrivite, în ton cu designul interior al locuinței. Cât deranj în plus și stricăciuni prin casă, câtă alergătură pentru a găsi ușile potrivite atmosferei din apartament!.

Așadar, primul lucru de făcut este să găsești ușile de interior care delimitează spațiul de locuit înainte de a amenaja restul locuinței.

La o primă vedere, acest lucru este foarte simplu de realizat.

Îți spui foarte optimist ”cât de greu poate să fie să găsești o ușă ca lumea?” și totul este colorat plăcut în roz. Numai că practica ne omoară ca peste tot. Ești pus în situația de a găsi magazinul potrivit.

Oare nu sunt suficiente pe piață? Te întrebi cu același optimism debordant. Răspunsul este unul afirmativ, sunt astfel de firme, chiar destul de multe, numai că pentru a găsi ceea ce-ți trebuie, e nevoie de multă cercetare, de drumuri și de oboseală pe măsura lor. Apoi când găsești magazinul, îți dai seama că te-ai uitat la toate produsele lor, chiar și din depozite, și nu au un design pe care tu ți-l dorești pentru locuința ta. Iar problema devine din simplă, una extrem de complicată, obositoare, iritantă chiar.

Pierzi timp mult și nervii sunt întinși la maxim.