Toate ușile de interior noi, proaspăt montate, arată impecabil, ele delimitează spațiile într-un mod plăcut și înfrumusețează în același timp încăperile. Totuși, odată cu trecerea timpului pot apărea mici probleme pe care, vom află în continuare cum le putem preveni.

Cel mai important aspect care prelungește durata de viață a ușii tale: Montajul!

Modul în care ușa de interior este montată încă de la început, poate determina o durata de viață mai mare. După ce alegeți modelul preferat, întrebați reprezentantul de vânzări pentru detalii privind montajul acesteia. Este indicat să apelați la o echipa de profesioniști, recomandați eventual de comerciat. În mod normal aceștia va oferă o garanție de un an sau doi pentru uși de interior, acesta garanție se poate extinde și până la 4 ani, de obicei dacă alegeți o echipa pentru montaj, agreată de către producător sau distribuitor.

Puteți monta și singuri ușa de interior, dar nefiind profesioniști, nu va veți da seama dacă ușa este montată sau nu corect.

O ușă de interior care nu a fost montată corespunzător se poate defecta din nenumărate motive, precum: acțiunea spumei izolatoare, folosită în exces, poate presă pe tocul ușii și îngustă astfel golul de ușa, îmbinarea aproximativă a elementelor de feronerie le poate deteriora în timp prin frecare repetată, tocul fixat strâmb poate duce la lovirea ușii de interior.

Întreținerea adecvată a ușilor este necesară!

Țînând cont de faptul că ușile sunt parte integrată a spațiului în care ne desfășurăm activitatea, fiind folosite zilnic, acestea sunt supuse diferitelor acțiuni, atât mecanice cât și chimice, nerespetand niște regurili generale de utilizare și întreținere, ușile își vor pierde în timp aspectul plăcut și funcționalitate.

Curățarea ușilor de interior este un subiect destul de important, acestea se curată în funcție de materialul din care este confecționată foaia de ușa, întotdeauna trebuiesc folosite substanțe și unelte adecvate, a se evita substanțele pe baza de clor, care pot decoloră sau detergent de vase; nu folosiți bureți abrazivi sau lama cuțitului pentru a îndepărta eventualele pete.

Umiditatea excesivă poate dauna ușilor din lemn sau furniruite. Aveți deci grijă când faceți baie sau gătiți o perioada îndelungată să aerisiți încăperile, eventual să aveți o fereastră deschisă permanent.