Poate un element de construcție de sticlă care prezintă pericol major este pardoseala de sticlă. Nu sunt foarte multe variante și nici multe tipuri de prinderi, dar aici trebuie avută în vedere periculozitatea de cădere în gol în cazul spargerii sticlei, cu cât este construcția mai înaltă, cu atât crește mai tare riscul de accident fatal.

Să luăm elementele separat:

  • baza de prindere și tipuri de prindere: baza pe care se prind pardoselile de sticlă trebuie să fie foarte solidă (de obicei structuri metalice pe care se montează un material mai moale pentru a culca sticla), preferabil ca sticla să culce pe toate laturile. Dacă sticla izoleayă și termic, atunci trebuie izolate bine marginile pentru a evita infiltrațiile de apă.
    Prinderile și elementele de asamblare (dibluri, conexpanduri, tije, etc.) trebuie să fie dimensionate în așa fel încât să susțină atât greutatea proprie a structurii și podelei, cât și încărcarea maximă posibil teoretic. De asemenea trebuie să fie rezistente la coroziune și de o calitate superioară.

Sticla
Singura variantă de sticlă acceptată în cazul pardoselilor este cea securizată și laminată multistrat, în funcție de suprafață și încărcarea maxim posibilă, aceasta poate fi 12+12 mm, dar ideal ar fi 10+10+10 mm grosime. pentru deschideri mai mari trebuie chiar grosimi și mai mari, trebuie făcute calcule statice speciale.
Atenție și la greutatea proprie a sticlei: datorită faptului că sticla în sine este grea, la pardoselile de sticlă, în punctul de mijloc vor avea o încovoiere, care în cazul în care sticla este la exterior…va fi un bazin de apă.

Pericole
Podelele de sticlă sunt extrem de periculoase, având în vedere că problemele lor pun în mod direct viața utilizatorilor în pericol. Este deci foarte important ca structura de rezistență să fie destul de solidă, dar și grosimea și componența sticlei.